Digitainment

Partners:

Microsoft logo

IFIP logo
content header image

Dagindeling

Programma:
 +/- 9:00 - 11:30  Gratis busvervoer per touringcar van verschillende universiteiten naar Leiden
 11:00 - 12:30  Ontvangst/Informatiemarkt
 12:30 - 13:00  Opening
 13:00 - 14:00  Inleidende lezing - Glorianna Davenport
  Track:
Business & Society
Track:
Technology & Fundamentals
Track:
Media & Interaction
 14:15 - 15:00  Jurrie Hobers  Derk Wagelaar  Prof. Ryohei Nakatsu
 
 Wisseltijd / Koffiepauze
 15:45 - 16:30
 Prof. Ed Tan  Prof. Mark Overmars   Dr. Erik Geelhoed 
 16:45 - 17:30
 Michaël Bas  Dr. Stefan Grünvogel   Dr. Joyce Westerink 
 17:30 - 19:00
 Avondeten / informatiemarkt
 19:00 - 20:15
 Afsluitende lezing / Conclusie
 Prof. Stephen Emmott
 20:15 - 21:00
 Borrel

Track omschrijvingen:
  • Business & Society
    Lezingen in deze track zullen ingaan op de invloed van informatie technologie op de maatschappij en hoe deze technologie voor entertainment ingezet kan worden om de marktpositie van bedrijven te verbeteren. Deze track is met name interessant voor studenten met een bedrijfskundige / maatschappelijke achtergrond (bijvoorbeeld studenten van de studie bedrijfskundige informatietechnologie).

  • Technology & Fundamentals
    In deze track zal ingegaan worden op de technologische aspecten en uitdagingen voor informatie technologie voor entertainment. Dit is de meest technische track en zal de fundamentele concepten aanstippen. Deze track is voornamelijk interessant voor informatica studenten die geïnteresseerd zijn in de ondersteunende techniek.

  • Media & Interaction
    Lezingen in deze track zullen ingaan op media toepassingen en de interactie met de gebruiker. Hierbij ligt de nadruk op de toepassingen van de techniek. Deze track is voornamelijk gericht op studenten van kunst- en mediaopleidingen, masterstudenten van bijvoorbeeld Human Media Technology en andere geïnteresseerden in media en interactie.

CASE: Search Engine Marketing

Verdwaald op het Internet? Leer meer over Search Engine Marketing en MSN Search in deze exclusieve case verzorgd door Maritza Fellinger van Checkit (www.checkit.nl).

Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Extra informatie:

In de loop van de dag zullen er hapjes en drankjes aanwezig zijn. Tegen het einde van het symposium zal er voor een lichte avondmaaltijd gezorgd worden en is er de mogelijkheid om tijdens een borrel in informele sfeer na te praten met bezoekers en sprekers.

Inhoudelijk gezien begint het symposium met een plenaire opening in de Pieterskerk, hierna zullen meerdere parallele sessies plaatsvinden. Het symposium wordt afgesloten met een centrale sessie en een forum waarin gediscussieerd zal worden over de impact op cultuur en maatschappij van de ontwikkelingen.

De definitieve indeling van alle sessies zal, zodra er voldoende informatie beschikbaar is, op deze website verschijnen. Meer informatie over de sprekers is te vinden in het sprekers deel op de website.